חכמה. UPLAMP, מנורה ללילה טוב

יונתן אסולין בתל-אביב, נתי מוסקוביץ' במינכן, וביחד הם PRODUCTS PLUS ועובדים עם כל העולם. עכשיו הם משיקים בקיקסטארטר את UPLAMP, המנורה החכמה שלא תתיישן. מחאו כפיים (ותיכף תבינו למה)

הסיפור של הכלב בשעת לילה. uplamp ולידה כלב שוכב על המיטה

הסיפור של הכלב בשעת לילה

 

כשתמחאו לה כף – היא תידלק או תכבה. ואם תרצו לעמעם או להגביר את האור – פשוט נפנפו בידכם. בנפנוף תוכלו גם להפסיק את צלצול השעון המעורר שלה. כן, Uplamp היא מנורת לילה חכמה. והיא חכמה כי היא מתחברת לסמארטפון, ומופעלת דרך אפליקציה משלה, ובעודה משמשת כעמדת טעינה למכשיר שהפך לחלק בלתי נפרד מחיינו, היא יודעת לתרגם גם אפליקציות אחרות של הטלפון החכם לביצועים שלה. והתוצאה מפתיעה.

מעצביה של Uplamp, המושקת בימים אלה בקמפיין קיקסטארטר, הם יונתן אסולין ונתי מוסקוביץ'. אסולין ומוסקוביץ' מכירים אחד את השני מהלימודים במחלקה לעיצוב תעשייתי בבצלאל. משנה ב' הם משתפים פעולה בפרויקטים שונים. כשסיימו את הלימודים, ב-2008, מוסקוביץ' הצטרף לנקודה – DM משרד העיצוב של אבנר שדות, אחד הגדולים והמובילים בארץ בתחום העיצוב התעשייתי ("שהיה בית ספר פנטסטי"), ואסולין הצטרף ל"וולסנס טכנולוגיות", חברת סטארט-אפ בה פיתח חיישנים המשולבים בבדים מוליכים, שפותחו למוצרים רפואיים ובה לקח חלק בהקמת קווי ייצור בסינגפור ובסין ובהטמעת מערכות רפואיות בארצות הברית. בהמשך עבר אסולין ל"אנדורפין מדיקל" שם היה מנהל מוצר, ומוסקוביץ', בתפנית חדה לכאורה, נרשם  ללימודי תואר שני באקדמיית ריטפלד בהולנד.

למה?

"מצד אחד מאוד עניינו אותי ההתרחשויות שקורות מחוץ לארץ, ומצד שני מאוד התעניינתי להרחיב את היריעה, וסוג כזה של לימודים הוא התמחות בכלום, אבל הבנה הכי רחבה של הכי הרבה שאפשר. אומנם זו מסגרת של לימודי אמנות קונספטואלית, אבל יש בה הרבה מאוד כלים פרקטיים של הסתכלות ביקורתית. זו תוכנית שמרגישה כמו אבן יסוד, אם רוצים ללמוד משהו.

"החופש הזה של 'עכשיו אנחנו לא אומרים לך כלום ואתה תלמד מה שאתה רוצה' היה מבחינתי אובר וולמינג. מאוד קשה להתרגל לחופש עצמו. לחופש לחשוב, לחופש לדמיין. ולעובדה שהגבולות שאנחנו פועלים בתוכם הם סינתטיים – הם פועלים רק בראש שלנו".

כבר בתחילת דרכם המקצועית, כשעדיין עבדו במשרדי עיצוב כדי לצבור ניסיון, החלו, במקביל, לתת שירותי עיצוב לחברות "שפנו אלינו כדי להגשים חלום, לתרגם אותו למציאות ולארוז אותו לכדי למוצר, על כל רבדיו". וגם כאשר עבר מוסקוביץ' לאמסטרדם, וממנה – בעקבות בת-זוגו הצורפת נעמה ברגמן – למינכן ("מינכן היא מרכז פועם של צורפות עכשווית, קרקע פנטסטית לעבודות פואטיקה פיסולית בקנה מידה קטן"), המשיכו השניים לשתף פעולה על אף המרחק והמסלולים השונים שבהם נותבו דרכיהם. איך הכירו אותם? מפה לאוזן, הם מספרים. וכך שמעם התגלגל מהארץ לחו"ל, והם מצאו את עצמם מעניקים סל פתרונות ההולך ומתרחב וכולל פיתוח קווי מוצרים שלמים עבור יזמים פרטיים כמו גם חברות ענק. HMC, ענקית הטכנולוגיה הטיוואנית, לדוגמה.

HMC ייצרה את הגייד לייט – הרכיב המספק את האור החיוני לסריקת מסמכים במדפסת. עם השנים התרבו הפתרונות לאותה מטרה, והשוק של החברה הלך והצטמצם. או אז הבינו מנהליה שהצעד ההכרחי הבא הוא מינוף הטכנולוגיה לשווקים חדשים. עם האתגר הזה הגיעו למוסקוביץ' ואסולין. הם מצדם החלו באפיון הטכנולוגיה – מה עוד אפשר לעשות איתה (אנחנו לוקחים את הטכנולוגיה ונותנים לה פנים בצורה של מוצר, עם מאפיינים של משתמש שוק והבנה איזה פתרון אנחנו מציעים בתוך השוק הזה). משם זה התגלגל לעיצוב, הנדסה, כמה פטפנטים שנרשמו בדרך, הקמת קווי יצור בסין, הכשרת הקווים לייצור המוצר המבוקש, יצירת תבניות, תכנון אריזה (איך נראית האריזה, איך היא יושבת במכולה, איך המוצר יושב על המדף בבית או במשרד), מיתוג ושיווק. כך נולד מותג התאורה  Curiodesign ומנורות Hype ו-Structo.

בשנה שעברה, אחרי שצברו ניסיון ובתום שנתיים של התכווננות, פתחו אסולין ומוסקוביץ' משרד עיצוב עצמאי משלהם – Products Plus. במסגרת המשרד הם ממשיכים לתת שירותי עיצוב רחבי טווח, אבל במקביל הם מפתחים מוצרים שלהם. "זה המקום של היכולת שלנו לחקור אפשרויות חדשות, היתכנויות חדשות, למצוא את קו התפר שבו מחשבה אקדמית מופשטת פוגשת את היכולות שלנו לממש מוצרים. זה בעצם סוג של פעילות יומיומית של להבין מה מסקרן אותנו".

Uplamp, מספרים מוסקוביץ' ואסולין, "נולדה מתוך התנסות ארוכה עם עולם התאורה והמורכבות שלו, הן ברמה של הבאת מוצר לחיים, והן מבחינת אורך החיים שלו. בימינו, כשהטכנולוגיה משתנה כל רגע וחצי, רבים מהמוצרים מתיישנים מהר מאוד מבחינת חוכמת התקשורת שלהם, מחוות השימוש ואיכות האור. ובעצם הבנו שהמוצר הכי נבון, וזה שמתעדכן בתדירות הכי גבוהה, הוא הסמארטפון.

"מתוך הרצון שלנו להגיע לתוצרים בצורה הכי פשוטה, הכי ידידותית למשתמש, והכי ידידותית לסביבה, הבנו שיש לנו כאן משהו מאוד מעניין. אם מסתכלים על כל הפקטורים שאנחנו בוחנים –  תקינה, הרכבה, נראות, אריזה, כל אותם רבדים שהזכרנו קודם – בעשיית מעשה שהוא לכאורה פשוט, של חיבור מנוע טכנולוגי ליישום פיזי, ובמחיר נמוך יחסית לשוק הזה, אנחנו מצליחים להגיע למוצר הכי חכם שניתן בטריטוריה הזו של מנורות לילה, מוצר שמממש את היכולות שכבר נמצאות בתוך הטלפון. והדבר היותר מגניב הוא ש-  Uplampהיא מוצר שלא מתיישן, כי אפליקציות ניתנות לעדכון כל הזמן. אנחנו יכולים לרתום כל פיתוח חדש מבית IOS או אנדרואיד לכדי פיצ'ר חדש במנורה.

"יש ב-Uplamp חוכמה אופטית – היא יודעת לקחת את תאורת הפלאש הממוקדת של פנס הסמארטפון, ולפזר אותה לתאורת אווירה רכה. היא עשויה מפלסטיק עם תוספים פלורנסטיים, שמגבירים את האור הדיפוסיבי. מבחינת סוללת הטלפון, הלד הוא צרכן אנרגיה קטן, מה גם שהמנורה משמשת גם כעמדת טעינה. חשש אחר שאנחנו נתקלים בו ברשת הוא הדאגה לאורך חיי נורת הלד של הסמארטפון. אנחנו מפתחים ומייצרים נורות לד לא מעט שנים, ואנחנו מכירים את עולם הלדים על בוריו. בטלפונים שאנחנו מכוונים אליהם, היצרן מתחייב – וזה בדוק – לאורך חיים של למעלה מ-30 אלף שעות, או כמעט ארבע שנים של פעולה רציפה של פנס המכשיר, כך שבכיוון הזה לא צריכה להיות כל דאגה.

חשש נוסף קשור בקרינה של הסמארטפון, וגם כאן יש ל-Uplamp יתרון לעומת מוצרים דומים בשוק. המנורה מאפשרת להעביר את המכשיר למצב טיסה, שבו התקשורת האלחוטית מנותקת, וכך עוצמת הקרינה שלה יורדת באופן דרסטי. הרבה מאוד מהתאורות החכמות, נכון להיום, עובדת על בסיס WiFi או בלוטוס, ובשביל לשלוט בהן, אי אפשר להעביר את הטלפון למצד טיסה.

Uplamp היא לא קמפיין הקיקסטארטר הראשון של אסולין ומוסקוביץ'. לפני כשנתיים הייתה להם התנסות פחות מוצלחת עם קיקסטאטר, כשהציעו מקל סלפי ממש שניות לפני שהסלפי סטיק כבש את העולם בסערה. "דרך ההתנסות הזו למדנו על כיסינו שללא שיווק מסיבי, היכולת שלנו להגיע לאנשים היא מאוד קטנה. גילינו שזה לא כל כך פשוט להביא מוצר למודעות ציבורית". הפעם הם מקווים לתוצאות טובות יותר. "Uplamp היא למעשה הסנונית הראשונה שלנו בפעילות המבוססת יותר על המותג העצמאי שלנו. המטרה שלנו בקמפיין הזה היא לא רק לחשוף את המנורה, אלא ליצור מודעות ציבורית, עד כמה שניתן, למותג ולחברה. יש לנו המון רעיונות שרק מחכים לפרוץ החוצה. חלקם אפילו כבר ממש אבות-טיפוס. הם עומדים בשורה ובנימוס, ממתינים ליום שלהם".

 

היא תעיר אתכם בדיוק כשתרצו

היא תעיר אתכם בדיוק כשתרצו

היא תירדם אתכם

היא תירדם אתכם

Uplamp. נפנפו והאור יחלש או יגבר

Uplamp. נפנפו והאור יחלש או יגבר

מחאו כף אל כף. מחוות הידיים שיפעילו את Uplamp

מחאו כף אל כף. מחוות הידיים שיפעילו את Uplamp

 

 

 

אולי יעניין אתכם גם...

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.