תערוכת בוגרי התואר השני בעיצוב בבצלאל ושאר אירועים

עיצוב, אשליה ודימוי, עדן אוחנא. כשחפצים נחשקים מומרים לדימוייהם המקומטים

עיצוב, אשליה ודימוי, עדן אוחנא. כשחפצים נחשקים מומרים לדימוייהם המקומטים

 

בבצלאל בחרו לחגוג את תערוכת הבוגרים הטריים של התוכנית לתואר שני בעיצוב ברוחב לב. כך נולדו אירועי מאסטרס 2016 שבמרכזם "פיגומים" – התערוכה המציגה לראשונה במשותף את עבודותיהם של 36 הבוגרים בשלושת מסלולי התוכנית – 'אודות עיצוב', 'ניהול עיצוב' ו'עיצוב וטכנולוגיה'. לתערוכת הבוגרים חוברו שני הכנסים השנתיים של מסלולי "ניהול עיצוב" ו"עיצוב וטכנולוגיה", והיום הפתוח.

אירועי "מאסטרס 2016" יתקיימו בבית הנסן, משכנה של התוכנית, ויושקו עם פתיחתה של פיגומים ביום חמישי, 3 במרץ, בשעה 19:30. ביום חמישי שאחריו, ב-10 במרץ, תוצג פונקציה של ביס, תערוכת-בזק בת יום אחד, שתלווה בערב הרצאות קצרות על חוויות אכילה.

המטרות והצרכים שעליהם עונה אוכל נעים בין הפיסי לנפשי, בין האישי לחברתי, בין המהיר לטקסי. במרכיבי המזון ובאופן ההנגשה וההגשה שלו טמונים האמצעים להשגת תחושות, תכונות ומאווים. "פונקציה של ביס" היא אקורד הסיום של תהליך מחקר בן חודשיים שהחל בהאקתון שהפגיש מעצבי מוצר, מדעני מזון מהפקולטה לחקלאות ברחובות, ושפים, ביניהם יובל בן נריה מ"טאיזו", אביבית פריאל מ"אוזריה", אייל לביא מ"רוקח 73" והקונדיטורית מיכל בוטון. כל זאת במטרה לבחון כיצד יכול העיצוב להפוך לגורם מנגיש בתחום האוכל, ליצור קטגוריות והקשרים חדשים, ולהוות מנוע ליצירה בינתחומית ולחדשנות תעשייתית בתחום האוכל וחוויית האכילה. תוצרי המחקר שיוצגו בתערוכה "ביסים של פונקציה", הם ביסים המייצגים תכונות שונות – אנרגיה, שמחה, רעננות, תשוקה, חדות, חוסן, אומץ, רגישות, רוגע ונחמה. ואם תהיתם – אז כן, בסוף הערב יתקיים טקסט טעימה של הביסים שהורכבו בהרבה מחשבה ומחומרי גלם הולמים.

ב-17-16 במרץ, יתקיים הכנס השנתי של מסלול "עיצוב וטכנולוגיה", גוף שלישי + 2016. הכנס יתמקד במפגש בין עיצוב, טכנולוגיה וגוף, וידון בפוטנציאל שהטכנולוגיה מציעה לנו כדי להעצים ולשפר את גופנו – פוטנציאל שמקסים ומעורר את הדמיון, אך גם יכול להרתיע. כיצד ייראו חיינו בשנים הקרובות? אילו יכולות חדשות תעניק לנו הטכנולוגיה ואילו יכולות תנוון? מה תפקיד המעצב והטכנולוג ביחס לעתיד זה? ומה מקומה של ביקורת? שאלות אלו ואחרות יעלו במסגרת הרצאות, סדנאות, וכיתות אמן-מדען שיפגישו בין טכנולוגיה, מדענים, מעצבים ואמנים.

היום הפתוח למתעניינים בהרשמה לשנת הלימודים הבאה יתקיים אף הוא ב-3 במרץ מארבע אחרי-הצהריים, ובמהלכו יתקיימו: סיור מודרך בתערוכת הגמר "פיגומים", מפגש עם ראש התוכנית לתואר שני בעיצוב, מיכל איתן, שיחה עם ראשי המסלולים השונים ביניהם ד"ר עמית צורן, שרה אוסלנדר ופרופ' חנן דה לנגה, ומפגש עם בוגרי התוכנית – ותיקים וטריים – שיספרו על חוויותיהם ועבודתם.

לפרטים ולהרשמה ליום הפתוח ולכנסים באתר התוכנית לתואר שני בצלאל לחצו כאן.

 

פשר הקשר הדס אילני ועידן רייזברג. האם ניתן לייצר חוויית קריאה משותפת בעידן דיגיטלי?

פשר הקשר, הדס אילני ועידן רייזברג. האם ניתן לייצר חוויית קריאה משותפת בעידן דיגיטלי?

Crafted Technology, תמרה אפרת (ולימור מזרחי). המחשב בשירות מלאכת הרקמה

Crafted Technology, תמרה אפרת (ולימור מזרחי). המחשב בשירות מלאכת הרקמה

Masbac by Safya Morgan, איתי יעקב. האם ניתן להציע כלים לעיצוב כמפתח לשינוי חברתי, כלכלי ותפישתי?

Masbac by Safya Morgan, איתי יעקב. האם ניתן להציע כלים לעיצוב כמפתח לשינוי חברתי, כלכלי ותפישתי?

שפת הים, תמר ברניצקי. הים כהשראה, חומר ומפעל ייצור

שפת הים, תמר ברניצקי. הים כהשראה, חומר ומפעל ייצור

הים של בת-ים, שאול כהן. כשההומור הישראלי וסיטואציות מחיי היומיום נפגשים

הים של בת-ים, שאול כהן. כשההומור הישראלי וסיטואציות מחיי היומיום נפגשים

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.