מחבואים. מרטן באס מגיע למוזיאון העיצוב חולון

מאווררים, חמר, 2007. צילום: מרטן דה ליאו

מאווררים, חמר, 2007. צילום: מרטן דה ליאו

 

מרטן באס מגיע לעיר, וליתר דיוק למוזיאון העיצוב חולון. המעצב ההולנדי שפרץ לתודעה הבינלאומית עם הרהיטים ששרף בפרויקט הגמר שלו באקדמיה לעיצוב איינדהובן, מנציגיו המקוריים והייחודיים של דור המעצבים הצעיר, יציג תערוכת יחיד, מחבואים, שתיפתח ב-27.11.18.

את מחבואים אצרו מרק וילסון וסו-אן ואן דר זייפ, והיא הוצגה לראשונה במוזיאון כרונינגר בהולנד. המוזיאון עוקב אחר עבודתו של באס מאז שסיים את לימודיו, ומקיים איתו קשר מתמשך באמצעות הזמנת עבודות ורכישות מיוחדותשמה המקורי של התערוכה Hide And Seek משקף את פעולות התחבאות והחיפוש, המבטאות יותר מכל את עבודתו של באס, על החמקמקות והמשחקיות שבה, כמו גם על החקרנות והחיפוש. "באס משחק עם העולם סביבו. נע בין קיצוניות, בין הצורך להקפיא את הזמן לבין הצורך 'לשרוף' אותו, ובין עיצוב לאמנות. הוא מחליף חומר בחומר, דמות בדמות ומערער את תפיסת המציאות שלנו", כותבת מיה דבש, האוצרת הראשית של מוזיאון העיצוב חולון.

באס, 40, פרץ לתודעה בשנת 2002 כאשר יצר את הסדרה עשן, שאותה הגיש בתור עבודת הגמר באקדמיה לעיצוב איינדהובן. תהליך העבודה התמקד בשריפת רהיטים שונים, שאותם שיחזר והשמיש מחדש באמצעות דבק אפוקסי. סדרה זו יצרה סנסציה בסצינת העיצוב העולמית, וביססה את מעמדו כמעצב, ומאז מקנה לו גוף עבודותיו מעמד מיוחד החורג מגבולות עולם העיצוב.

הוא מרבה לדון ולבחון נושאים כמו זמן, ארעיות, זיכרון וציפיות באשר לעתיד, ועבודותיו מגוונות וכוללות רהיטים, אובייקטים, מיצבים, עבודות וידאו, ומיצגים.

בשנת 2009 הוא היה למעצב הצעיר ביותר שקיבל את פרס מעצב השנה ביריד העיצוב Design Miami, ועד מהרה הוזמן לשתף פעולה עם חברות כמו לואי ויטון, סברובסקי ודיור. עבודותיו מוצגות בגלריות ובמוזיאונים, ונמצאות באוספים פרטיים וציבוריים, ביניהם במוזיאון לאמנות מודרנית בניו יורק, מוזיאון ויקטוריה ואלברט בלונדון, והרייקסמוזיאום באמסטרדם.

בביקורו בארץ לרגל פתיחת התערוכה יקיים מרטן באס הרצאה חד פעמית ביום שלישי 27.11.201 בשעה 14:00. מחיר כרטיס במכירה המוקדת (עד שבת 17.11.18) 78 – שקלים. סטודנט: 50 שקלים. פרטים ורכישת כרטיסים דרך אתר מוזיאון העיצוב חולון.

במקביל ל"מחבואים" יוצגו בגלריות האוסף של המוזיאון התערוכות מכונת זמן ועובדים ביחד: עיצוב והנדסה.

"מכונת זמן" תציג כ-25 עבודות של מעצבים ישראלים העוסקות בזמן, בוחנות את ממד הזמן ועושות בו שימוש כחומר או כיוצר שותף, מתוכן עשר עבודות חדשות שנוצרו במיוחד עבור התערוכה. אוצרות: נגה שמשון ורונה זינגר.

משתתפים: Born from Rock (גילי ברנע ונירה שלימוביץ'), תמרה אפרת ומיכל שחם, טלילה אברהם, נעמה אגסי, טל בלטוך ורונן תנחום, טל בטיט, דנה בן שלום, בן ברוידא, טל גור ושרית יודולביץ, חנן דה לנגה, עזרי טרזי, מעין לויצקי, עינת לידר, לו מוריה וליאורה רוזין, איתי נוי, סטודיו Producks (גיל שפי ויואב אבינועם), סטודיו VE (שי כרמון ובן קלינגר), סטודיו מג'נטה, סטודיו רדיש (עידן פרידמן ונעמה שטיינבוק), סטודיו רלבנט, אילון ערמון, עומר פולק, חיים פרנס, לירון פרץ, אלינור פורטנוי, מאי רזניק.

"עובדים ביחד: עיצוב והנדסה" – שיתוף פעולה בין חברת DYSON למוזיאון העיצוב חולון, תזמין את המבקים למסע דרך נקודות ציון ופריצות טכנולוגיות המשלבות בין עיצוב לבין הנדסה, מתוך עבודתו של סר ג'יימס דייסון. אוצרת: אפרת ברק, ספריית החומרים ע"ש אהרון פיינר עדן, מוזיאון העיצוב חולון. מוזמנים לקרוא על דייסון ועל האיש שלנו בחברה פורצת הדרך כאן.

 

ארון עם אור, כמעט שיוויון, 2016. צילום: מאריאלה לאנדרס

ארון עם אור, כמעט שיוויון, 2016. צילום: מאריאלה לאנדרס

פרט מתוך שעון סבא עם דיוקן עצמי, זמן אמיתי, 2015

פרט מתוך שעון סבא עם דיוקן עצמי, זמן אמיתי, 2015

כיסא, עשן, 2004, מרטן באס, אוסף מוזיאון חרונינגר, חרונינגן, הולנד, צילום: מרטן דה ליאו

כיסא, עשן, 2004, אוסף מוזיאון חרונינגר, חרונינגן, הולנד. צילום: מרטן דה ליאו

נשימה, חנן דה לנגה, 2015. מתוך תערוכת "מכונות זמן". צילום: חנן דה לנגה

נשימה, חנן דה לנגה, 2015. מתוך תערוכת "מכונות זמן". צילום: חנן דה לנגה

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.