דיזיינבום כתבו על סדרת דימויי הקיר שלו, במשרדים המדוברים של מיינדספייס הוא אחראי ללא מעט אלמנטים ובסטודיו הוא מקפיד על מחזור. ועדיין שמו לא ממש מוכר לקהל הרחב. תכירו: המעצב שי לוי
בינואר עבר שי לוי לסטודיו חדש. ויתר על המיקום התל-אביבי לטובת החלל הנדיב שמאפשרת יבנה. בינואר גם פרסם "דיזיינבום" את סדרת עבודות הברזל של לוי. דימויי קיר, הוא קורא לסדרת האובייקטים המינימליסטיים העוסקים ביחסים שבין הקו השטוח לייצוגו הנפחי, אובייקטים העשויים מוטות ברזל ובוחנים את תחושת העומק שביכולתם "לקבל" בעזרת תאורה בלבד, ואת האימפקט שהם מייצרים בחלל. "המטרה שלי הייתה לזקק גוף תל מימדי למינימום המידע שמאפשר לו קיום בחלל. תוך כדי עבודה נוצר דיאלוג מעניין בין האובייקט לצל שלו. הצל למעשה מתפקד כהכפלה של האובייקט, ומהווה אובייקט זהה – לבד מהעובדה שהנוכחות שלו אינה פיזית".
את לימודי העיצוב התעשייתי סיים לוי במכון אבני ב-2009. בסטודיו הוא מעצב פריטי קאסטום מייד בהזמנה. רהיטים, גופי תאורה, חיפויי קירות מיוחדים, מיצבים. רבים מהפרויקטים בהם יש לו חלק הם פרי שיתוף פעולה עם אדריכלים ומעצבי פנים. אחד מהם הוא "מיינדספייס" חלל המשרדים החדש והמדובר בשדרות רוטשילד בעיצוב סטודיו MU, שעבורו עיצב לוי גופי תאורה, מערכת מידוף ואלמנטים בתקרה. בבר היין אלואסינו (תכנון: גליה רווה) הוא אחראי בין היתר לחיפויי הקירות, הבר ומערכת המדפים המרשימה של בקבוקי היין, ובבר ה-Spice House (עיצוב: סטודיו בולד) כל הנגרות כולל השולחנות הופקדה בידיו.
בעבודות האישיות שלו מרבה לוי לשלב מתכת ועץ, ומקפיד על שימוש בעץ ממוחזר. חומר הגלם, הוא מסביר, משחק תפקיד מרכזי. לכל חתיכת עץ יש את הסיפור שלה. העקמומיות, הרטיבות, החריצים, ההתיישנות והבליה הם אלו שמקנים לחלקי העץ את אופיים הייחודי והם אלו שמתווים את העבודה. ורק אז הוא מוסיף את המניפולציות שלו.
לעתים הוא משדך חלקי רהיטים שונים זה לזה. לעתים הוא בונה רהיט מהתחלה כשהוא משתמש בחלקי עצים ישנים שונים כחומר הגלם. שולחנות הקוביות, למשל, נראים כקולאז' צבעוני. "כל עץ הוא אחר ושומר על הטקסטורה שלו. על המגע שלו. אני לא אוהב כאשר גימור הופך את הפלטה לשטוחה, מבריקה ומלאכותית. היום בעזרת הטכנולוגיה אפשר לקבל תשובה לכל רצון. אפשר הרי בקלות רבה ליצור הדפס קוביות עץ מיושנות בגימור מהוקצע. אבל בדיוק מהמקום הזה, המהוקצע, המושלם, אני מחפש לברוח. העבודות שלי דווקא מדגישות את הטקסטורה המקורית של חלקי העץ, כולל העיניים והפגמים, ואם יש הפרשי גבהים בין חלקים העץ, גם הם יבואו לידי ביטוי בפני השטח של הרהיט".
את הרהיטים של לוי אפשר לראות בין היתר ב"פרימיטיב" ובגלריה "אייטמס" וכמובן, אצלו בסטודיו.
אולי יעניין אתכם גם...
איפה נמצא הסטודיו בגן יבנה?
דינה, הסטודיו של שי נמצא ברחוב שידלובסקי 1 ביבנה. וזה מספר הטלפון שלו: 054-304-3004